20 Ağustos 2017 Pazar 23:52
Çocuk Dünyası
ÖNE ÇIKANLAR
 YEME İÇME Tüm Haberler  
Ramazan'da Azerbaycan lezzetleri
En iddialı Azerbaycan lezzetleriyle iftar menüsü Ramazan boyunca Zeferan Restaurant’ta!
Giriş Zamanı:31 Mayıs 2017 Çarşamba
En iddialı Azerbaycan lezzetleriyle iftar menüsü Ramazan boyunca Zeferan Restaurant’ta!
 
 
Azerbaycan mutfağının en özgün lezzetlerini muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde sunan Zeferan Restaurant, Ramazan ayı boyunca çok özel bir iftar menüsü sunacak. Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında yer alan restoran, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden en iddialı mekan olarak öne çıkıyor.
Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da en iddialı şekilde temsil eden Zeferan Restaurant, Ramazan ayı boyunca en özel lezzetlerden oluşturulan iftar menüsü ile misafirlerini ağırlayacak. Lüle kebabı, tike kebabı, Hazar Denizi’nin bereketini yansıtan balık yemekleri, kutab, kükü, 50’den fazla pilav yemeği gibi Azerbaycan yemek kültürünün önde gelen çeşitleri olan bu yemekler Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında Zeferan Restaurant’ta iyi ve kaliteli lezzet sevenlerle buluşuyor.
 
EXECUTIVE ŞEF RAMİN NURİYEV’DEN ÖZEL İFTAR MENÜSÜ
Genç ve yetenekli executive şef Ramin Nuriyev, geleneksel Azerbaycan mutfağının inceliklerini yansıtan iftar menüsünü hazırlarken çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi. “Dukka” baharatlı manda yoğurt, ajwa, sukkari, salaatin hurma çeşitleri, Azerbaycan peynir ve şarküteri tabağı, düşbere çorbası gibi başka yerde zor bulunur otantik tatlar ile başlayan bu zengin iftar menüsü, Azerbaycan mutfağına özgü levengi (tavuk), dana tandır ve sır - dağ (levrek) olmak üzere üç farklı ana yemek seçeneği ile devam ediyor. Kişi başı 150 TL fiyatla sunulan bu özel iftar menüsünün tamamlayıcısı ise Azerbaycan sofralarının vazgeçilmezi olan birbirinden lezzetli hamur işleri ve geleneksel çay sofrası. Çay ritüeline, feyhua (Azerbaycan’a özgü bir meyve), kayısı, vişne, çilek, böğürtlen, zeytin gibi meyvelerden yapılan mürebbe adı verilen çeşitli reçeller, kuru yemiş ve meyvelerle çeşitli yöresel hamur işleri eşlik ediyor
 
İHTİŞAMLI İSTANBUL MANZARASI EŞLİĞİNDE ARTİZAN İFTAR SOFRALARI
Fenerbahçe burnundan başlayıp tarihi yarımadayı, Prens adalarını ve Yeşilköy sahiline kadarki şeridi gören, muhteşem deniz manzaralı Zeferan Restaurant, haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında hem otel misafirlerini hem de dışarıdan gelecek misafirlerini ağırlıyor. Azerbaycan ve Anadolu’nun zengin coğrafyasından beslenen Zeferan Restaurant’ta malzemeler bizzat üreticisinden temin ediliyor. Yiyeceklerin mevsiminde yenmesine çok önem verildiği için artizan ve sürdürülebilir ürünlerle hazırlanan yemeklerin sunulduğu restoranda israftan kaçınma öncelik taşıyor. Başka hiçbir restoranda kolay kolay rastlanmayacak çeşitlilikteki geleneksel Azerbaycan yemeklerinden oluşan özel iftar menüsüne Azerbaycan, Osmanlı ve Anadolu’nun ferahlatıcı şerbetlerinin yanı sıra taze meyve suları ve alkolsüz kokteylleri eşlik ediyor.
 
ANTİKA TABAKLARDA İDDİALI SUNUMLAR
Zeferan’ın yemekleri kadar dekorasyonu da oldukça iddialı. Ramazan ayının mistik atmosferini tamamlar nitelikteki Türk ağaç işçiliğinin nadide örnekleri, kehribar renkli kristal aydınlatmaları, geleneksel el sanatlarının dokunuşları ve Azerbaycan’ın önemli ressamlarının orijinal tabloları ile Zeferan Restaurant, görkemli ve eşsiz bir mekana dönüşmüş durumda. Yemeklerin Azerbaycan seramik sanatının en nadide örneklerinden yüz yıllık antika tabak ve çanaklarda servis edilmesi ise Zeferan Restaurant’ın sunduğu iftar deneyimini özgün kılıyor.
 
 
 
 
 

Paylaşın

Yorumlayın


ÖNEMLİ NOT: AVMLife sayfalarında yayınlanan okur yorumları editör kontrolünden geçtikten sonra yayına alınmaktadır. Yazılan yorumlar okurların kendi görüşleridir ve AVMLife hiç bir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış

Diğer Haberler