Türk mutfağının önemli ürünlerinden biri olan lahmacunu, dondurulmuş gıda kategorisinde küresel pazara sunan Aktaşlar Lezzet Grubu’nun, Uluslararası Lezzet Ödülü alan vegan lahmacunu ise dünya genelinde yoğun ilgi görüyor.
Türk mutfağının geleneksel simgelerinden biri olan lahmacun, Aktaşlar Lezzet Grubu tarafından modern üretim süreçleriyle buluşturularak, lezzetiyle fark yaratıyor. Evde sadece fırında ya da tavada birkaç dakikada kolayca hazırlanabilen lahmacun, çıtır hamuru ve otantik lezzetiyle sofralara geliyor. Aktaşlar Lezzet Grubu, gelenekten kopmadan, sağlıklı ve yüksek kaliteli üretim anlayışıyla, bu lezzeti global pazarda tanıtarak uluslararası alanda da büyük bir başarıya imza atıyor.
Fırından yeni çıkmış gibi çıtır
Lahmacunun üretiminde hem geleneksel lezzeti korumaya hem de modern yaşamın hızına ayak uydurmaya özen gösteren Aktaşlar Lezzet Grubu, evde ısıtıldığında fırından yeni çıkmış gibi çıtır bir doku sunan lahmacunla, otantik tat arayan tüketiciler için ideal bir seçenek sunuyor. Lahmacunun iç harcında sağlık sertifikalı yüzde 100 dana eti, domates salçası, taze soğan ve özenle seçilmiş baharatlar kullanılıyor. Klasik lahmacunun ince yapısını korurken, taşıyıcı ve dengeli bir kıvam sağlayacak şekilde geliştirilen hamurlar, tüketicilerin ısırdığı her lokmada yoğun bir lezzet hissi almasını sağlıyor. BRC ve IFS sertifikalı ürünler, hijyenik üretim süreçleriyle hazırlanıyor. Tüketiciler, Aktaşlar Lezzet Grubu tarafından özenle hazırlanan lahmacunları yalnızca birkaç dakikada fırında ya da tavada ısıtarak kolayca tüketebiliyor.
Ürünler, besin değerini ve tazeliğini kaybetmeden paketleniyor
Lahmacunu yalnızca bir yiyecek değil, Anadolu’nun mutfak kültürünü ve paylaşıma dayalı geleneklerini yansıtan kültürel bir değer olarak gören Aktaşlar Lezzet Grubu, lahmacunun çıtırlığını korumak için özenle yazılmış reçeteyle hazırlanıyor. Pişirilen ürünler, -40 derecede IQF (bireysel hızlı dondurma) yöntemiyle merkez sıcaklığı -18 dereceye ulaşacak şekilde donduruluyor. Bu sistem sayesinde ürünler, besin değerini ve tazeliğini kaybetmeden paketleniyor. Paketlenen lahmacunlar, -18 derecedeki soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor ve sevkiyat sürecinde soğuk zincirin korunması amacıyla, özel soğuk zincir araçlarıyla tüketiciye ulaştırılıyor.