Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi 1 Kasım’da Açılıyor

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu başkanlığında Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi hakkında basın mensupları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu ile basın mensupları, sivil toplum kuruluşları mensupları katıldı.

Düzenlenen kahvaltı programının ardından Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi hakkında bilgilendirmede bulunan Rektör Levent; “EKEV ve EBYÜ Vakıflarının iştiraki olan Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi, hem Erzincan’a hem de üniversitemize büyük bir katkı sunacaktır. Kamu kaynaklarının hiçbir aşamada kullanılmadığı ve sadece hayırseverlerin yardımıyla yapılan Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi, EBYÜ’nün akademik ve teknolojik anlamda daha da ileriye gidebilmesi için kaynak oluşturacaktır. Bu organizasyonun vakıflar aracılığıyla olması bizlerden sonra bayrağı devralacak arkadaşlarımıza da çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Hepimizin bildiği gibi vakıflar sadece kamu yararı güden kuruluşlardır. 69 bin öğrenciye burs veren ve hala daha vermeye devam eden EKEV Başkanımız Sadık Ağca’ya da buradan teşekkürlerimi iletiyorum.  Öğrencilerimize daha fazla burs imkânı sunabilmek akademik ve idari personelimizin eğitim ve öğretim alanında daha fazla kaynak sağlayabilmek adına Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni çok değerli ve kıymetli buluyorum. Öğrencilerimizin daha rahat bir üniversite hayatı yaşaması adına ve üniversitemizin alt yapısını daha da sağlamlaştırmak için Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi bizlere ve bizlerden sonraki tüm arkadaşlarımıza büyük bir destek sağlayacaktır. Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin hayata geçmesinde emeği olan tüm hayırseverlerimize EKEV ve EBYÜ Vakfı’na, Valimiz Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’ya, Belediye Başkanımız Bekir Aksun’a ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin Erzincan’ımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi için söz alan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise “Şehrimiz için yapılan böylesine önemli bir yatırımın konuşulduğu bu toplantıya davet edilmemiz bizi çok mutlu etti. Şehrimiz ve üniversitemiz için Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Vakıflar aracılığıyla yapılan bu işin uzun ömürlü ve faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise “Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi” hem şehrimiz hem de üniversitemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin üniversiteye vakıflar aracılığıyla kazandırılması adına son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Üniversitemizin ve şehrimizin gelişmesine katkı sunacağına inandığım bu organizasyonun öğrencilere ve akademisyenlere sunacağı katkı da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin hayata geçmesinde çok büyük katkıları olan hayırseverlere, Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında son olarak söz alan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, bu projenin üniversite ve şehir için ne denli önemli olduğunu vurguladı. Aydoğdu, “Ülkemizde yüksek sıralamalarda yer alan üniversitelerin tamamında vakıflar bulunmaktadır. Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin geliri, üniversitemize önemli katkılar sağlayacaktır. Vakıflarımız, kamuoyuna şeffaf bir şekilde ticari bilgilerini paylaşmakta ve bu durum toplumla olan ilişkilerini güçlendirmektedir.

Üniversiteler, şehirlerin can damarıdır ve şehrin üniversite ile uyumu, gelişim açısından kritik bir öneme sahiptir. Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi, öğrencilerimize sunduğu burs olanakları ve akademisyenlerimize sağlayacağı eğitim kaynaklarıyla bu uyumu daha da güçlendirecektir. Bu nedenle, Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin açılmasında emeği geçen hayırseverlerimize, Belediye Başkanımız Bekir Aksun’a ve Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularının cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi. Toplantı sonunda Rektör Levent, tüm STK ve basın temsilcilerini Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin 1 Kasım’da yapılacak açılışına davet etti.

AVM Haberleri

Cumhuriyet coşkusu Espark AVM’de yaşanır!
Marmara Park AVM, “Bronz Stevie Ödülü” nü Kazandı
Palladium AVM’de Meksika Açmazı ve Barabar sahnede, minikler neşeli etkinliklerde!
İstanbul'un göbeğindeki dev AVM kapandı!
Van Mall AVM’deki dükkan ve otopark satışa çıkarılıyor