İşinin ustasından zeytinyağını saklamanın püf noktaları
Yemeklere kattığı lezzet ve pek çok derde şifa olmasının yanı sıra hafif, besleyici ve koruyucu özelliği sahip zeytinyağı, yanlış saklama yöntemleri sebebiyle besin değerini kaybedebiliyor.
“İyi zeytinyağı herkesin hakkı” mottosuyla üretim gerçekleştiren Niz Olive, saklama koşullarıyla ilgili püf noktalarını paylaşırken zeytinyağının kalitesine olan hassasiyetini her adımda gösteriyor.
İçerdiği pek çok antioksidan sayesinde en dayanıklı yağların başında gelen zeytinyağının kalitesi, hasat edildiği ilk adımdan kullanılıp muhafaza edileceği son adıma dek gereken özenin gösterilmesiyle önem kazanıyor. Ambalajlandıktan sonra tüketilinceye kadar hangi koşullarda bekletildiği, saklandığı da bu kalite üzerinde etkili oluyor. Zeytinyağının dalından sofraya olan yolculuğunda yüksek standartlarda üretim gerçekleştiren Niz Olive, tüketicilerin yağlarını doğru koşullarda saklaması için püf noktaları paylaşıyor. Saklama sırasında en önemli etmenler ışık, sıcaklık, hava ve zaman olurken, uygun koşullar sağlanması zeytinyağının dayanıklılığını artırarak kalitesini uzun süre koruyor.
Zeytinyağı saklamada “ışık”, “sıcaklık”, “hava” ve “zaman” koşullarına dikkat!
Doğrudan ışık görmeyen, 18°C ila 20°C arasındaki sıcaklıklarda, nemden uzak ve mümkün olduğunca kendi ambalajında saklanması, zeytinyağının uzun süre tadının da korunarak kullanılması açısından önem taşıyor. Zeytinyağı en doğru şekilde ışığı içine almayan renkli bir cam ambalajda saklanırken koku barındıran ortamlardan da uzakta muhafaza edilmesi gerekiyor. Kapağı açılmayan bir zeytinyağının raf ömrü iki yıl olurken kapağı açılan bir zeytinyağının içeriğindeki faydalı minerallerinin özelliğini kaybetmemesi için de iki ay içinde tüketilmesi püf noktalar arasında bulunuyor. Filtreden geçmiş zeytinyağlarında ise kapağı açıldıktan sonraki kullanım süresi bir yıla kadar uzuyor. Orijinal ambalajı açılan bir zeytinyağının daha sonraki kullanımlar için ağzının sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir ortamda saklanması, bitime kadarki lezzetini korumaya yardımcı oluyor.
Niz Olive Hakkında
En büyük idealleri arasında kaliteli ve butik bir zeytinyağı işletmesini hayata geçirmek olan Nebi Yorgun tarafından 2021 yılında kurulan Niz Olive, Türkiye’nin Avrupa Birliği coğrafi işaretli tek zeytin türü olan Memecik ile zeytinyağı üretimi gerçekleştiriyor. Adını, kurulduğu Naipli köyünden alan Niz Olive’in son teknoloji makineler ve hijyenik bir ortamda değerini kaybetmeden ürettiği zeytinyağları, 0,2-0,3 dizem derecesine sahip yüksek kaliteli tadıyla tüketicisine sunuluyor. Yüksek polifenol seviyesinin yanı sıra kendine özgü yoğun meyvemsi aromasını özel şişe tasarımında muhafaza eden Niz Olive zeytinyağları, sadece el ve tarak ile toplanan zeytinlerle kalite ve hijyenden ödün vermeden yüksek standartlarda üretiliyor. Ürün gamında zeytinyağının yanı sıra zeytinyağlı incir kürü, zeytinyağlı sabun ve paket incir de bulunan Niz Olive, yakın zamanda tüketicisiyle buluşturacağı zeytinyağlı domates kurutması ve zeytin yaprağı çayı için de çalışmalarını sürdürüyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.