
Türklerin beslenme karnesi nasıl?
Herbalife’ın IPSOS ile beraber gerçekleştirdiği Bağışıklık Araştırması, Türklerin %63'ünün kendini sağlıklı olarak gördüğünü, ancak yaşam tarzı seçimlerinin bağışıklık sağlığını engellediğini ortaya koydu.
Herbalife, IPSOS ile beraber Bağışıklık Araştırması gerçekleştirdi. Araştırma; Birleşik Krallık, Türkiye, Hırvatistan, İtalya, Polonya, Romanya ve İspanya’dan 7000 kişinin katıldığı çevrimiçi bir çalışmadan oluşuyor. Katılımcılar 18-60 yaş aralığındaki genel nüfusu temsil ediyor.
Dünyanın bir numaralı aktif yaşam ve beslenme markası Herbalife tarafından 1000 Türk katılımcı ile gerçekleştirilen araştırma, toplumun sağlıklı yaşam algısı, yaşam tarzı ve wellness alışkanlıkları hakkında bilgi içeriyor. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların %63’ünün kendilerini sağlıklı olarak gördüğünü, ancak sadece biraz fazlasının (%56) takviye edici gıda almanın bağışıklık sağlığına katkı sağladığına inandığını ortaya koyuyor.
Sağlıklı hissetmek mi, sağlıklı alışkanlıklar mı?
Türklerin %63’ü kendini sağlıklı olarak tanımlasa da katılımcıların yalnızca %47’si dengeli bir beslenme düzenine sahip olduğunu, %14’ü ise nadiren ya da hiç dengeli beslendiğini söylüyor.
Türk katılımcıların %70’i stresli hissettiklerini ifade ediyor ve bu oran, Avrupa ortalaması ile aynı seyrediyor. Katılımcıların yalnızca %34’ü ise iyi bir iş-yaşam dengesine sahip olduğunu belirtiyor. Bu oran ise yedi ülkenin ortalaması olan %45’in oldukça altında.
Yaşam tarzı alışkanlıkları bağışıklık sağlığını etkiliyor
Türk katılımcıların %66’sı bağışıklık sistemi hakkında iyi bir bilgi düzeyine sahip olduğunu belirtmesine rağmen, sadece %56’sı takviye edici gıda almanın bağışıklık sağlığına katkı sağladığını düşünüyor. Bu düşünce yapısının bir sonucu olarak, katılımcıların yalnızca %38’i günlük rutinlerinin bir parçası olarak takviye edici gıda aldığını veya besin değeri yüksek gıdalar tükettiğini söylüyor. Katılımcıların %26’sı ise bağışıklık sağlığı hakkında tutarlı bilgilerin erişilebilir olması durumunda bu konuya daha çok odaklanacaklarını belirtiyor. İş-yaşam dengesi ve stresle birlikte değerlendirildiğinde, bu durum uzun vadede sağlık ve iyi yaşam üzerinde etkili oluyor. Ayrıca, Türk katılımcıların yalnızca %48’i bir grip ya da mevsimsel hastalıktan kolayca toparlanabildiğini ifade ediyor.
Takviye edici gıdalar, aktif yaşam tarzı için kolaylık sunuyor
Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. İsmet Tamer bulgularla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sonuçlarımız, Türklerin sağlığına dair olumlu algılarını ve bağışıklık sistemi bilgileri konusunda iyi bir düzeye sahip olduklarını ortaya koyuyor. Ancak zamanla sağlık ve bağışıklık üzerinde olumsuz etkiler yaratabilecek bazı uyarı işaretleri de var. Örneğin, birçok Türk dengeli beslenmediğini bildiriyor ve yüksek oranda kişi kendini stresli hissediyor. Ayrıca çoğu kişi iyi bir iş/yaşam dengesine sahip olmadığını düşünüyor. Sağlık, wellness ve bağışıklığa katkı sağlayan unsurlar oldukça karmaşık olsa da, beslenme, stres ve uyku önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, Türklerin yalnızca yarısından biraz fazlasının takviye edici gıdaların bağışıklıkta rol oynadığını düşünüyor olması, bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğine işaret ediyor. Hepimizin yoğun bir hayatı olduğunu biliyoruz. dengeli, sağlıklı, aktif bir yaşam tarzını sürdürmek oldukça zor olabilir. Bu noktada takviye edici gıdalar bazı boşlukları kapatabilir ve Herbalife’ın Bağımsız Distribütörleri, birçok kişinin sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapmasına yardımcı olacak koçluk ve destekleyici topluluk sunabilir.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.